De leerlingen van het 2de jaar fietsten naar het domein “De Gavers” in Deerlijk. Daar konden ze zich uitleven op het hoogteparcours, ieder op z’n eigen niveau. Ze deden er ook kajak. Elkaar eens goed nat maken om wat af te koelen ontbrak zeker niet. Ook de teambuildingsspelen op het gras en op het water met de raftboot waren super ! De dag werd afgerond in het bos met een zoektocht naar stripverhalen. Daarna reden we met de fiets terug naar school. Dankjewel om het coronaschooljaar af te sluiten met een uitstap !

Alle vijfdejaars kregen een les EHBO. Ze leerden hoe je kleine en grote wondjes moest verzorgen. Daarna begonnen ze met het echte werk: reanimatie. Iedereen probeerde het leven te redden van de pop, zonder mond-op-mondbeademing weliswaar.

5GK maakte balletjes in tomatensaus als kwalificatieproef. Het ganse proces moesten de leerlingen correct uitvoeren. Voorbereiding van de maaltijd, het koken en de volledige opruim. We waren trots hoe zij het gedaan hebben !

1D leerde deze periode over de gewichten. Nadat ze uitleg gekregen hadden over de weegschaal, mochten ze hun kennis overbrengen in de praktijk. Ze mochten verschillende producten wegen. Het lukte hen al goed om de weegschaal correct af te lezen. Ze hadden ook veel plezier.

In de lessen gezondheidzorg werkten we met tandenverklikkers. Alle plekjes die niet goed gepoetst worden, werden fluor roze. Daarna leerden we de correcte techniek aan om onze tanden te poetsen.

Het vijfde jaar logistiek sloot het jaar af met kwalificatieproeven op stage. Dit doen ze in de Meers te Waregem, waar ze dit schooljaar bijna elke dinsdag stage liepen. Ze kregen een proef in onderhoud en eentje op een verdiep.

De ABO-leerlingen hebben dit schooljaar een grote verkoop georganiseerd. De centjes gingen dit jaar niet naar de zelfstandigheidsreis, maar naar een goed doel : dierenasiel Leiestreek in Zwevegem. Vandaag mochten 3 leerlingen de gekochte producten afgeven aan het dierenasiel. Wat waren ze blij met de nieuwe spulletjes !

Na enkele weken voorbereiding was het zover. Klas 3L organiseerde een animatieactiviteit met spelletjes en hapjes. Normaal organiseren ze dit voor een andere klas, maar door de coronamaatregelen moest dit in de klasbubbel. De leerlingen begonnen met enkele hapjes klaar te maken die ze zelf hadden gekozen. Toen de buikjes goed gevuld waren, was het tijd voor de spelletjes. Bij het touwtrekken was de juf verloren. Misschien volgend jaar spinazie in de hapjes ?

Tijdens de coronaperiode zijn onze leerlingen van de afdeling loodgieten druk in de weer met de opbouw van de sanitaire materialen die ze kregen van verschillende sponsors. Ieder schooljaar neemt onze school deel aan de wedstrijd. VIBSO Waregem won de fotowedstrijd op facebook. Een apotheose van de scholenwedstrijd wordt in coronatijden jammergenoeg niet georganiseerd. Langs deze weg bedanken wij de organisatoren en sponsors van dit jaarlijks project.

Pagina's