BEZOEK BIO BOERDERIJ

Duur van de activiteit :
27-03-18

Op dinsdagnamiddag 27 maart brachten we een bezoekje aan bio-boerderij De Zonnekouter. We werden ontvangen door boer Arne. Met een brede glimlach en veel enthousiasme startten we onze rondleiding. Eerst kregen we de dieren van de boerderij te zien. Het paard, de schapen met hun lammetjes en kippen met hun kuikentjes. De leerlingen vonden het zeer fijn om deze te verzorgen en te aaien.

Nadat we de dieren te zien kregen gingen we naar de serre. Door de sneeuw, een paar maand geleden, is het dak van de serre ingezakt. Boer Arne heeft toen samen met heel wat vrijwilligers het dak van de serre hersteld. In de serre toonde boer Arne ons tomatenplantjes, venkelplantjes, slaplanten en courgetteplanten. Deze kleine planten gaan volgende week in de volle grond. Ze worden gepland en gaan uitgroeien tot mooie groenten.Boer Arne legde ons ook uit dat hij geen gebruik maakt van sproeistoffen. Ze leggen netten over de groenten zodat de wilde dieren er niet aankunnen.

Nadat we de serres bezocht hebben gingen we naar het land. We zagen dat er prei gepland was en spruitenplanten. Wanneer het beter weer wordt, dan kan de boer beginnen met het zaaien op het land.We kregen heel veel informatie, maar wat ons het meeste is bijgebleven is dat de boer heel veel werk en moeite steekt om er voor te zorgen dat wij lekkere groeten en fruit op ons bord krijgen !