Proficiat aan alle afgestudeerden. Veel succes op het werkveld of welkom in ABO. Het ga jullie goed !

De laatste lesdag begonnen we met een bezinning in de kerk van het Gaverke.

De sportieve leerlingen kozen voor balsporten. We waren met 4 teams van 6 spelers. De leerkrachten waren onze coaches ! 

De echte chocolade-fans volgden een boeiende workshop chocolatier. Iedereen mocht zijn eigen vormpjes gieten in verschillende soorten chocolade en versieren. Op het einde van de dag namen ze hun zelfgemaakte chocolade mee naar huis. Dankjewel ouderraad voor al dat lekkers !

Met een grote groep leerlingen reden we met de bus naar Gent. Aan het Citadelpark stond het dierenasiel ons op te wachten. We verdeelden ons in groepjes en wandelden er in het park met de honden. Dank aan de ouderrraad voor de leuke voormiddag.

Met een groep leerlingen reden we naar de manege 't Gavergoed in Deerlijk. We reden er te paard en verzorgden paarden en pony's. Dank aan de ouderraad voor de leuke voormiddag !

Op vrijdagvoormiddag gingen we te voet met een groep geïnteresseerde leerlingen naar de Gavertennisclub in Waregem. We leerden er enkele basistechnieken en speelden onderling wedstrijdjes tegen leerkrachten en leerlingen. Dank aan de ouderraad voor de toffe voormiddag !

Met 13 dierenvrienden trokken we de laatste schooldag met wagens naar de kinderboerderij “Van Clé” in Marke. De cavia’s, konijntjes, geiten, schapen, ezeltjes en paarden… lieten zich gewillig borstelen. We mochten ook alle dieren voederen. Het tofste vonden we toch allemaal de rit op de tractor door Marke. Dank aan de ouderraad voor de toffe voormiddag.

Met een 20 leerlingen en 5 leerkrachten reden we met de fiets naar de forellenvijver in Olsene. Er werd voor deze dag extra vis op de vijver gestoken. We kregen ook de steun van enkele (groot)ouders. ’s Middags aten we barbecue met worst of forel die we gevist hadden. Dank aan de ouderraad voor de leuke dag !

Met 30 leerlingen en leerkrachten fietsten we met een mountainbike een schitterende route. Halverwege de tocht mochten we met de mountainbike een hindernissenparcours doen. We werden ’s middags getrakteerd met frisdrank . Moe, maar voldaan keerden we terug naar school. Dankjewel ouderraad voor de mountainbikes, de drankjes, voor de mooie dag.

Met meer dan 100 leeringen en leerkrachten gingen we te voet naar het recreatiepark in Wielsbeke. Het openluchtzwembad was voor ons alleen. Er kon ook minigolf gespeeld worden. De zon was van de partij en we zagen niets anders dan lachende gezichten. Iedereen kreeg ook nog 2 bonnetjes om iets te kopen in de bar. Dank aan de ouderrraad voor deze mooie dag !

Op donderdag 21 juni kozen een groep leerlingen voor koken. Een deel van de groep maakte een heerlijk dessert klaar met aardbeien. Het andere deel maakte een lekkere spaghetti klaar. 's Middags aten ze samen hun gerecht op en in de namiddag namen ze deel aan een fotoshoot in de creaklas. Dank aan de ouderraad voor deze mooie dag !

Samen met de leerlingen van het 3de logistiek organiseerden wij een zomers feestje.  Er werden uitnodigingen gemaakt, activiteiten bedacht en uitgevoerd, de hapjes werden klaargemaakt ... Daarna werd het 2de logistiek uitgenodigd om een gezellige namiddag te beleven. 

Op donderdagavond maakte 5GK een volledig menu klaar voor hun ouders, leerkrachten, directie en juryleden. Het resultaat mocht gezien zijn en was super lekker. Jana, Lindsey, Robbe, Leona, Nick, Tibaut, Bo, Thomas en juf Vera gaven het beste van zichzelf om er een schitterende avond van te maken.

Op 14 juni gingen de leerlingen van het 4de jaar op studiereis naar Gent. Tijdens de voormiddag brachten we een bezoek aan het 'Vredeshuis' en deden we een kinderrechtenwandeling.

Op vrijdag 8 juni konden onze 5de jaren kiezen uit 3 soorten fietstochten, verschillend van niveau. We begonnen de dag met een gezond ontbijt. We zagen elkaar 's middags terug in Avelgem.

Op woensdag 6 juni namen we deel aan het minivoetbaltornooi in Kortrijk met 2 miniemenploegen en 2 kadettenploegen, een totaal van 28 leerlingen en 7 enthousiaste leerkrachten.

Op dinsdagnamiddag 5 juni deden we met 1A een stadwandeling in de stad Waregem. We bezochten het station, het park van Baron Casier, het stadhuis en het cultuurcentrum. Deze uitstap kadert binnen de lessen mavo.