Op vrijdag 29 maart speelden de leerkrachten minvoetbal en netbal tegen de leerlingen van het 4de jaar ten voordele van Broederlijk Delen. Na ieder gewonnen set in het netbal en doelpunt in het voetbal door onze leerlingen werd er 5€ in de spaarpot gestoken voor het goede doel.

Op vrijdagmiddag 29 maart organiseerde onze school een sober maal ten voor dele van Broederlijk Delen. Dit schooljaar steunen we we de boeren uit Guatemala voor een eerlijke handel. De leerlingen kregen tomatensoep met een ovenkoek. Daarna zagen ze ze een grappig filmpje over het doel van de actie. Ga naar "Lees verder" en klik op het filmpje !

Tussen de krokus- en de paasvakantie maakten de leerlingen van het eerste jaar een vrachtwagen in de afdeling hout. Er werden verschillende technieken aangeleerd : schuren, zagen, nagelen, vijlen, raspen, meten, monteren, ...  De leerlingen waren heel trots op hun werkstuk.

Enkele leerlingen van het derde hout en grootkeuken hebben meegewerkt aan een propere schoolomgeving. Tijdens de lessen project hebben we de directe omgeving van onze school onderworpen aan een lenteschoonmaak. 

Tijdens de week van “Pesterijen … weg ermee” konden de leerlingen tijdens de middagpauze op vrijwillige basis deelnemen aan een anti-pest theater in de creaklas. Het was een leerrijke en plezante ervaring.

Op 15 maart volgde klas 4L een workshop in WZC “De Meers” in Waregem. Een ergotherapeut gaf ons allerlei tips en uitleg over het gebruik van de rolstoel, drinken uit speciale bekers, de ideale schoenen voor de bewoners en dementie.

De voorbije periode werkten de leerlingen in de creaklas rond theater, graffiti, collages, fimo, schilderijen, klei, figuren uit recyclagematerialen en papier maché. Mooie resultaten en enthousiaste leerlingen.

Op donderdag 14 maart kwamen de jongens en de meisjes van "De Kim en De Sam" uit Deerlijk op bezoek. Het was een leuke en leerrijke namiddag. Wij zien alle jongens en meisjes uit graag terug op één van onze infodagen. Tot dan !

Tijdens de week van 11 tot 15 maart konden de leerlingen op de speelplaats pannavoetbal spelen tijdens de pauzes. De pannakooi wordt gratis door stad Waregem aan scholen uitgeleend. De leerlingen vonden het super.  De kooi komt nog eens terug van 13 tot 24 mei. Klik op "lees verder" voor een filmpje.

Vibso Waregem wint voor het tweede jaar op rij de facebookwedstrijd "Sanitair en verwarming". Zij behaalden met hun foto in totaal 177 geldige likes. 
Binnenkort mogen onze loodgieters op paintball-avontuur.