Kinderdagverblijf Filou te Waregem zette zijn deuren voor ons open. Klas 5L kreeg een rondleiding waarna ze nog een interview mochten afnemen van het personeel. Zo leerden ze ook kennen wat er zich allemaal achter de schermen van een kinderdagverblijf afspeelt ... Gelukkig mochten we ook echt spelen met de kindjes.

Proficiat aan 3de logistiek voor de geslaagde animatieproef. Er werden mooie uitnodigingen ontworpen, lekkere hapjes gemaakt en zomerse spelletjes in elkaar gestoken. Iedereen deed zijn best en hielp elkaar. Jullie mogen trots zijn.

Op donderdag 23 mei reden alle eerste jaren met de fiets naar de "Brielmeersen" in Deinze. We deden er een hindernissenparcours, een klaschallengeen een lasershoot. Ondanks de fietspech die we hadden was het een mooie en zonnige sportdag ! Klik op "lees verder" voor het filmpje !

Voor de eerste maal organiseerde onze school een minivoetbaltornooi. Er namen 5 ploegen deel. Dank aan alle leerlingen en leerkrachten van Dominiek Savio Gits, de Lage Kouter Kortrijk en VIBSO Waregem. De leerlingen van het tweede jaar VIBSO wonnen het tornooi en mogen één jaar de mooie wisselbeker houden. We kijken reeds uit naar de 2de editie !

Op woensdag 22 mei gingen een 10-tal leerlingen naar de vierde bijeenkomst van Awaj'Art. Een mooi project dat door de Waregemse jeugddienst wordt georganiseerd. Er volgen nog meerdere bijeenkomsten, met als eindresultaat een film. We kijken er al naar uit, maar de vele namiddagen voorbereiding zijn voor onze leerlingen onvergetelijke momenten.

Op dinsdag 21 mei reden alle tweede jaren met de fiets naar naar het provinciaal domein "De Gavers" in Harelbeke. We deden er een challenge op het strand en op het water, een hoogteparcours en een stripverhalenzoekocht. De leerlingen vonden het TOP !

Van 13 tot 24 mei kunnen de leerlingen op de speelplaats pannavoetbal spelen tijdens de pauzes. Het pannaveldje wordt gratis door stad Waregem aan scholen uitgeleend. De leerlingen vinden het een leuk spel. Dank aan alle leerkrachten en opvoeders die het pannavoetbal begeleiden. Klik op "Lees verder" voor het filmpje.

Voor de tweede keer organiseerde onze school een BEAT-RUN. De leerlingen liepen de estafetteloop rond de stadionvijvers. Een mix van muziek zorgde ervoor dat alle leerlingen bleven lopen en elkaar aflosten aan de tenten of vlaggen. De eerste plaats was voor klas 1A en enkele leerlingen van klas 1D. Een dikke proficiat aan alle leerlingen. We kijken al uit naar de volgende editie ! Klik op "Lees verder" voor het filmpje !

Voor de tweede keer organiseerde onze school een BEAT-RUN. De leerlingen liepen de estafetteloop rond de stadionvijvers. Een mix van muziek zorgde ervoor dat alle leerlingen bleven lopen en elkaar aflosten aan de tenten of vlaggen. De eerste plaats was voor 3H. Een dikke proficiat aan alle leerlingen. We kijken al uit naar de volgende editie !

Op dinsdag 7 mei vertrokken enthousiaste ABO'ers met de trein naar Beauraing de Ardennen, waar ze de hele week zouden verblijven. Ze beleefden er vier schitterende dagen. Een fantastische afsluiter van een superleuk jaar !

In logistiek-gezondheidszorg kregen de klassen 1C en 2L les over tanden poetsen. Ze kregen vooraf de theoretische les en daarna werd praktisch geoefend. Ze gaan allen voor een stralende witte glimlach !

Met de grote vakantie die er aan komt, werd het ook tijd om te leren over de huisapotheek. We weten allemaal dat we het best pleisters en ontsmettingsmiddel in huis hebben. Om alles beter te leren kennen, brachten we met klas 2L een bezoek aan een echte apotheek. We leerden er dat er veel meer in een thuisapotheek hoorde te zitten.

Op dinsdag 9 mei zijn de leerlingen van klas 5H naar de veiligheidsdag "Building The Future" geweest in Kortrijk. Het was een zeer leerrijke doe-dag.

Op dinsdag 7 mei brachten klassen 1B en 1C een bezoek aan het stadhuis van Waregem. We werden verwelkomd door Tim. Hij was onze gids. Tijdens de rondleiding doorheen het stadhuis kregen we uitleg over de werking van het stadsbestuur. We kregen ook de kans om met onze burgemeester, dhr. Kurt Vanryckeghem, op de foto te staan.

ABO leerlingen volgen de opleiding heftruck. Palets- containers en andere verpakkingen verplaatsen, leren rijden in een logistieke omgeving, keren en slalom met een elektrische transpallet en een driewielige heftruck, oefenen op het vinden van het draaipint, … Als ze er klaar voor zijn, nemen ze deel aan het examen.