Op donderdag 26 september namen we deel met het 4de jaar aan de jaarlijkse sport- en spelmarathon in het jeugdcentrum van Waregem. Stad Waregem en het Zesde Artillerieregiment van het Belgisch Leger organiseerden voor ons allerlei teambuildingsspelen.

Op 25 september hadden onze leerlingen hun tweede draaidag voor het maken van hun eigen kortfilm. De professionele cameraman, geluidsman en regisseur waren er ook terug bij. Zij zorgden er samen met de leerlingen voor dat er verschillende scènes werden opgenomen.

Op woensdag 25 september namen 18 leerlingen van het 1e en 2e jaar in VIBSO deel aan de veldloop in Waregem. Nadat de leerlingen zich op school hadden omgekleed, vertrokken de 6 meisjes en 12 jongens om de regen te trotseren op de looppiste. Alle leerlingen liepen het volledige parcours uit.

De leerlingen van het observatiejaar krijgen 4 uur praktijk metaal. Er worden heel wat technieken aangeleerd : vijlen, boren, plooien, puntslag, aftekenen met krasnaald en hoogtemeter, puntlassen, ...  Momenteel maken klas 1A en 1B een auto waarin een bloempotje past.

Op woensdagmorgen 18 september vertrokken onze tweedejaren voor drie dagen naar "De Iep" in Ieper. De leerlingen kregen er uitleg over het oorlogsverleden, bezochten musea, deden er fietstochten, zwommen in het stedelijk zwembad. Er waren ook leuke avondactiviteiten. 

Op maandagpchtend 16 september fietsten we richting Donkmeer in Oudenaarde.  We deden er een hoogteparcours, samenwerkingsspelen, kajakken en moerassenparcours.  Het was een prachtige en uitdagende dag !

Op vrijdag 13 september fietsten onze 3des naar Zwevegem. Op het kanaal Kortrijk-Bossuit vaarden ze met een kajak van de SOBEKA kajakclub. Ze deden er allerlei leuke opdrachtjes op het water. In de namiddag konden ze zich uitleven in het fitnesscenter en op de atletiekpiste.

Op woensdag 11 september hadden onze leerlingen hun eerste draaidag bij het project Awaj'art. Een professionele cameraman begeleidde onze steracteurs bij het maken van hun film. Wij kijken alvast uit naar het eindresultaat !

Op maandag 9 september oefenden de leerlingen van het 1ste en 2deJaar en hun leerkrachten hoe ze een bus moeten verlaten bij brand. De leerlingen van het eerste kregen een uitvoerige uitleg a.d.h.v. een diavoorstelling.

Na de fietscontrole en fietsenverdeling vertrokken we met alle leerlingen en begeleiders naar Tiegem. Tijdens de tocht bezochten we een fruitboer en aten er een heerlijke appel. Iets voor de middag kwamen we aan in het Sint Arnolduspark in Tiegem.

Alle leerlingen werden verwelkomd op de speelplaats door onze enthousiaste opvoeders en leerkrachten. Onze eerstejaars legden een eenvoudige fietstest af als voorbereiding voor de kennismakingsdag naar Tiegem.

Alle eerste jaren en hun ouders werden uitgenodigd op de eerste schooldag voor een ontbijt. Zo leerden ze alle ouders de nieuwe leerkrachten en opvoeders kennen.