Op donderdagvoormiddag 24 oktober gingen 2H, 2HL, 2LG en alle 3de Jaren op sportvoormiddag in het Jeugdcentrum in Waregem. Er werd gestart met een uurtje spinning. Na een korte pauze konden onze leerlingen kiezen tussen een basketbaltornooi of dans. Klik op "lees verder" voor het filmpje !

De leerlingen van 4L gingen op dinsdag 23 oktober op bezoek in het ziekenhuis van Waregem, in het kader van de lessen Gezondheidszorg, over het thema Handhygiëne. Ze kregen een zeer boeiende uitleg, mochten quizzen en het daarna mochten ze zelf alles uitproberen. 

Op dinsdagnamiddag 22 oktober gingen 2GK, 2L en alle 1ste jaren op sportvoormiddag in het Jeugdcentrum in Waregem. Er werd gestart met een uurtje spinning. Daarna konden onze leerlingen kiezen tussen dans, tussen vier vuren en base-voetbal.  Klik op "lees verder" het filmpje !

Op maandag 21 oktober gingen we met de ABO- en duaalklasgroep naar Imog in Harelbeke. Zowel de leerlingen als de leerkrachten waren onder de indruk van de controlekamer en de twee brandovens die een volledig jaar dag en nacht aan het werk zijn. Ook de hoeveelheid afval (tussen de 5000 à 6000 kg per uur en per oven) die verbrand wordt, was verbazingwekkend. 

Op vrijdag 18 oktober hadden we de afsluiter van het project “Awaj’Art”. Jeugddienst Waregem organiseerde 8 voorbereidende sessies op woensdagnamiddag samen met leerlingen van onze school en andere. Op de apotheose zagen we een zelfgemaakte film en dans. Ouders, leerkrachten en sympathisanten werden verwelkomd met overheerlijke hapjes en een drankje. Dank aan alle enthousiaste begeleiders. De groep kijkt reeds uit naar een nieuw project van Awaj'Art !  Klik op "Lees Verder" voor hun kortfilm en videoclip.

Op vrijdag 18 oktober was het de dag van de jeugdbeweging. Ook de leerlingen van onze school die lid zijn van een jeugdbeweging deden hun uniform aan. Tijdens de middagpauze organiseerden leerkrachten enkele spelletjes. Alle leerlingen werden daarna getrakteerd met een ijsje, want wij vinden het tof dat jullie elke week naar de jeugdbeweging gaan !

Alle leerlingen van het 1ste Jaar kregen een peter of een meter uit het 5de Jaar. Aan de hand van een ludieke quiz leerden ze elkaar beter kennen. Onze nieuwe leerlingen vinden het top om een oudere leerling als peter of meter te hebben.

De jaarlijkse swimmathon voor alle BUSO- scholen van West-Vlaanderen was een succes. Op woensdagnamiddag 16 oktober namen we met 28 leerlingen deel aan de swimmathon in het nieuwe “Lago” zwembad van Roeselare.

De leerlingen waren enthousiast om op bezoek te gaan bij de fruitboerderij Lambrecht in St. Eloois Vijve. Ze kregen de volledige werking van de fruitkwekerij te zien. Na een rondleiding mochten de leerlingen zelf hun appeltjes plukken en meenemen naar huis.

Op zaterdagnamiddag 12 oktober namen een deel van onze eerstejaars deel aan activiteiten op de beleefboerderij "De Stege" in Desselgem. Ze verzorgden er de ezels en masseerden hun rug met olie. Ze bakten ook overheerlijke klaaskoeken in de vorm van ezeltjes. Onze leerlingen knutselden ook prachtige stenen. Dankjewel aan de dames van de Lions Ascot die ons gratis de activiteit bezorgden. 

In het kader van de gezonde maand oktober organiseerden we een fietsbehendigheidsparcours en stepwedstrijd. Alle leerlingen van het 1ste en 2de jaar namen deel. Ze vonden het een leuke activiteit en gaven zich dan ook ten volle.

Vandaag hebben de leerlingen hun laatste sessie van Awaj’art gehad. Ze hebben muziek mogen spelen op de dj-set en hun dansje werd nog eens ingeoefend . Ook hebben ze de kortfilm gemonteerd. Ze kijken enorm uit naar de voorstelling op vrijdag 18 oktober  om 19u.30 in de Biblab te Waregem. Iedereen is welkom !

Op dinsdag 8 oktober zijn de leerlingen uit 4L naar het woonzorgcentrum “Ter Berk” te Anzegem geweest. De leerlingen hebben een rondleiding gekregen in het gebouw “Zilverberg”, hier wonen mensen met dementie. Het was een leerrijke ervaring voor de leerlingen om te zien hoe de mensen daar wonen en hoe er wordt omgegaan met mensen met dementie.

De leelingen in de creaklas draaien op volle toeren :  pompoen versieren, skeletten ontwerpen, voorblad maken voor creamap, lijmtekeningen ontwerpen, stukken fruit tekenen met pastelkrijt, ...  Onze leerlingen zijn graag cratief bezig !

Op woensdag 2 oktober vertrokken onze vijfdejaars op driedaagse naar Oostduinkerke. Onvergetelijke dagen met tal van activiteiten : zwemmen in subtropische zwembad, stratego in de duinen, praten en denken over thema's seksualiteit, alcohol en drugs, watersporten op zee, quiz,   ritje met de go-cart, ...

Op donderdag 3 oktober werd op onze speelplaats officieel “Het Smulhuisje” geopend. De naam werd gekozen door de leerlingenraad. In de namiddag kregen onze leerlingen gratis een zelfgemaakte fruitsalade. Het is de bedoeling om tijdens de pauzes onze leerlingen gezonde tussendoortjes aan te bieden. De leerlingenraad zal instaan voor de bedeling.

Het officiële startschot van de gezonde maand gebeurde op dinsdag 1 oktober oktober met een gezond ontbijt, gratis aangeboden door de school. Dank aan alle medewerkers om dit ontbijt klaar te zetten. Het heeft ons allen gesmaakt ! Er staan nog heel wat activiteiten gepland gepland tijdens de gezonde maand.