Op donderdag 19 december organiseerde de school een kerstfeest voor alle leerlingen en leerkrachten. Een kerstbezinning en kersttoneel, een gratis kerstmaaltijd, dankzij de steun van de ouderraad, een film en een prachtige act gebracht door de goochelaar Koen Bosuyt. Klik op “Lees Verder” voor het filmpje.

Op woensdag 18 december namen enkele personeelsleden deel aan de “Warmathon” in Kortrijk. Er werd gelopen voor het goede doel. Zowel MNM-dj's als verschillende bekende Vlamingen waren aanwezig om te luisteren naar de verschillende acties. Klik op “Lees Verder” en luister naar het interview.

Op dinsdag 17 december beleefden de 4de jaren een toffe sportdag in “De Treffer” in Waregem. De leerlingen deden er airtrack, trampoline, body drum, lasershoot en een interactief kegelspel. Over de middag mochten ze zwemmen. Ze genoten van het luchtkussen op het water, glijbanen en de stroomversneller. Klik op "Lees Verder" voor het filmpje !

De oldtimer is klaar ! De leerlingen van het observatiejaar maakten in de praktijkles een oldtimer. Er werden heel wat technieken geoefend : vijlen, boren, plooien, puntslag, aftekenen met krasnaald en hoogtemeter, puntlassen, … De afdeling metaal maakte ook kerstboompjes. Ze worden verkocht op het oudercontact. De opbrengst gaat naar de “Rode Neuzen”.

Op 16 december gingen we met ABO op daguitstap naar Brussel, de hoofdstad van ons land, maar toch voor velen nog onbekend. . De ochtendtour leidde tot het ontdekken van leuke plaatsen in Brussel. Het bezoeken van grootse monumenten en het genieten van de kerstkraampjes. In de namiddag kregen we een rondleiding in het Federaal Parlement. We namen o.a. plaats in de Kamer en in de Senaat. 

Op vrijdag 13 december gingen de vijfdejaars op uitstap naar het Fort van Breendonk in kader van trein der duizend.  Daar kregen we een uitgebreide rondleiding van de gids. Hij vertelde hoe het leven van de gevangenen in het kamp eruit zag en we mochten verschillende ruimtes bekijken. Het was een leerrijke dag !

Heel wat leerlingen van het 1ste, 2de en 3de jaar namen op donderdag 12 december deel aan het ijsschaatsen. Dit jaar schaatsten we voor het eerst op de ijsbaanpiste op de markt in Waregem. Het was een zeer aangename voormiddag. Tijdens het schaatsen trakteerde stad Waregem iedereen op een warme chocomelk.

Op maandag 9 december bezocht ABO de correctionele rechtbank te Oudenaarde. Ze woonden na een korte ochtendbriefing enkele processen mee. Na een goede lunchpauze, kregen we allemaal een rol (rechter, advocaat, slachtoffer, misdadiger, parket...) toebedeeld met als doel om tijdens een rollenspel zelf een proces te voeren. 

Alle meisjes van het 2de t.e.m. 5de Jaar kregen op zaterdagnamiddag 7 december de kans om zich eens te laten verwennen. De verwennamiddag was weer een groot succes. Dit jaar waren er maar liefst 21 leerlingen. Enkele juffen van VIBSO en de dames van "Lions Ascot" bezorgden onze meisjes een schitterende namiddag. 

De leerlingen van de creaklas zaten de voorbije periode niet stil. Ze maakten potjes in klei, fimofiguurtjes, spandoeken, aquarelwerkjes, kerstonderleggers, een hand in gips, een placemat en een silhouet van elkaar.

De kerstboom in de inkomhal werd versierd door de leerlingen van klas 4L. Dankjewel voor de kerstsfeer die jullie met veel enthousiasme ophingen.

De leerlingen van 1C leerden in de lessen gezondheidszorg, over het thema Handhygiëne. Ze mochten hun handen ontsmetten en controleren in de blackbox.

Op woensdagmorgen reed Sint met zijn Duofiets en zijn Pieten de speelplaats op. Ook de Sint en zijn Pieten dragen zorg voor ons klimaat ! Alle leerlingen en personeel konden genieten van een heerlijk Sinterklaasontbijt, gratis aangeboden door onze school. Sint had zijn groot boek bij en sprak de leerlingen toe. Klik op "Lees Verder" voor het filmpje.

Op vrijdag 29 november hielpen onze eerstejaars mee aan de boomplanting van het nieuwe Schoondalbos in Waregem. 17000 bomen en 12000 struiken werden geplant door 680 leerlingen uit verschillende Waregemse scholen.  Gelukkg hadden we allemaal onze laarzen aan om te kunnen werken in de modderige grond. 

Deze week stond VIBSO volledig in het teken van de “Rode Neuzenactie”. We verkochten heel wat lekkers in het smulhuisje, organiseerden een fantastische talentenjacht en hielden een filmnamiddag voor de 2e en 3e jaars. Deze acties brachten wel 145 euro op ! Bedankt aan iedereen die een centje heeft bijgedragen !