Het pannenkoekenfeest met klas 1A wordt stilaan een traditie. De krokusvakantie nadert en dan wordt er carnaval gevierd. Een lekkere pannenkoek hoort daar uiteraard bij ! De leerlingen nodigden al hun leerkrachten en opvoeders uit naar het pannenkoekenfeestje. Ze waren druk in de weer : tafel dekken, opdienen, bakken, afdienen, afwassen, ... Dank aan juf Nadine en juf Lies voor de begeleiding. Dank aan juf. Laura en haar klas voor het maken van de deeg.

De leerlingen van het eerste jaar zijn we op bezoek geweest naar het woon-en zorgcentrum ‘De Meers’. De leerlingen maakten kennis met het vak logistiek. Ze kregen uitleg over het dagelijkse leven van een medewerker in het WZC.

De leerlingen van 1D maakten bij Mr. Jonas een paradijsvogel in hout. Nadien mochten ze de vogel schilderen in de creales. Het waren allemaal schitterende resultaten.

Op vrijdagnamiddag 14 februari het 6de en 7de lesuur namen alle 1ste en 5de jaren deel aan “Stel Het Wel”. De 5de jaren vertrekken voor 6 weken op stage. Het ideale moment om met elkaar nog eens samen te zijn. Samen met hun peter of meter uit het vijfde jaar kozen de eerstes vooraf een activiteit : mountainbike, voetbal, fietstocht naar het bos, gezelschapsspelletjes of handmassage.

De leerlingen van 3L maakten een decoratieve appel. Ze werkten met passer, schaar en spuitbus om deze “3D-Appel” te bekomen. Enkel om naar te kijken, niet om op te eten ! Het 2de logistiek maakten hun eigen laarsjes. Het resultaat mag geshowd worden !

Op woensdag 12 februari trokken 14 leerlingen en 3 sportleerkrachten naar het Dominiek Savio Instituut voor het tafeltennistornooi. Proficiat aan alle leerlingen voorr hun sportieve inzet. Theo behaalde de gouden medaille in de A groep. In de C groep behaalde Quinten de gouden medaille. Denis en Ilias behaalden allebei een bronzen medaille. Wij danken ook de ouderraad voor het drankje en het hapje.

Op dinsdagnamiddag 11 februari had de afdeling Logistiek hun afdelingsfeest. Dansen, zingen en shaken was gegarandeerd. Met alle leerlingen en leerkrachten hadden zij een onvergetelijke namiddag. Afsluiten met een koffiekoek en chocomelk, naar huis met fijne herinneringen aan het feest !

Op vrijdagavond 7 februari werden de vijfde jaars door de dames van de Lions Ascot getrakteerd op een avondje bowlen. Ook een hapje en een drankje werden voorzien. Het was een ideale avond om de leerlingen succes te wensen voor de aankomende stage. Ook de klastitularissen waren aanwezig. Na de krokusvakantie gaan alle 5de jaren voor 6 weken op stage. We duimen en wensen hen veel werkplezier ! Dank aan de Lions Ascot voor de gezellige avond !

De leerlingen van 3L en 2HB volgen sessies "Rots en Water". Rots en water is een cursus van vijf sessies rond sociale vaardigheden. Op een leuke manier leren de leerlingen spelenderwijs reageren op ongepast gedrag, conflicten, uitsluiting, ... De spelletjes en de fysieke oefeningen worden afgewisseld door gesprekken, zelfreflectie en opdrachten.

Op donderdag 6 februari bezochten de leerlingen van 2GK IMOG in Harelbeke. Ze kregen uitleg over de soorten afval, recycleren, afvalverbranding, .  Ze zagen de verbrandingsoven en de sorteerband. Onze leerlingen van grootkeuken hebben tijdens de praktijklessen heel veel te maken met afval.

Onze afdeling houtbewerking draait op volle toeren. Het nieuwe project van het 4de hout is een design lamp gemaakt uit recuperatie hout van paletten. Het is een hippe lamp waar iedere leerling zijn eigen toets mocht aan geven . De resultaten mogen gezien worden.

Op zondag 2 februari gingen een 20-tal leerlingen onder begeleiding van leerkrachten en dames van de Lions Ascot naar de voetbalwedstrijd Zulte Waregem – Waasland Beveren. De wedstrijd eindigde op 5 - 0. Onze leerlingen konden gratis de wedstrijd bijwonen en werden tijdens de pauze getrakteerd dankzij de Lions Ascot. Dankjewel voor de mooie voetbalavond.

Vrijdag 31 januari was de laatste schooldag voor meneer Van Der Looven. Hij leerde heel veel leerlingen in onze lasserij lassen en werd graag gezien door zijn leerlingen en collega’s. Op vrijdagmorgen kreeg hij van het 4de en 5de HL een cadeau. Na een ganse dag werken in de werkplaats, werden de leerlingen getrakteerd met pannenkoeken. We wensen meneer Van Der Looven het allerbeste !