Voor dit bewegingsmoment heb je niets nodig. Probeer zo goed mogelijk de bodydrum na te doen. Klik op “lees verder” en kijk aandachtig naar het filmpje. Stuur gerust je zefgemaakte bodydrum door. Veel succes.

Klik hieronder op de link voor een rondleiding op onze school. 

https://youtu.be/fykaGfvFcaY

Deel het filmpje via onze facebookpagina met vrienden !

Tijdens de coronaperiode zijn onze leerlingen van de afdeling loodgieten druk in de weer met de opbouw van de sanitaire materialen die ze kregen van verschillende sponsors. Ieder schooljaar neemt onze school deel aan de wedstrijd. VIBSO Waregem won de fotowedstrijd op facebook. Een apotheose van de scholenwedstrijd wordt in coronatijden jammergenoeg niet georganiseerd. Langs deze weg bedanken wij de organisatoren en sponsors van dit jaarlijks project. Klik op "Lees verder" voor een filmpje waar je onze leerlingen aan het werk ziet.

Voor deze uitdaging heb je een wasmand en schoenen nodig. Probeer de oefeningen rustig uit te voeren. Wij zijn benieuwd wie alle oefeningen kan. Op het einde van het filmpje zit ook een nieuwe challenge. Slaag jij erin om de challenge te volbrengen of misschien het record te verbreken ? Klik op "lees verder" voor het filmpje. Stuur ons een foto of filmpje van jullie resultaat. Veel succes !

Op vrijdag 15 mei mochten we na weken van verlangen eindelijk terug naar school. Het was een blij weerzien tussen leerlingen onderling en leerkrachten. Natuurlijk werd de social distancing hierbij gerespecteerd. Gedurende de dag werd er een herhaling gegeven van beddenopmaak waarbij iedereen een andere opdracht kreeg. Bv. beddenzeil, steeklaken, ....

De leerkrachten grootkeuken stuurden gevisualiseerde receptjes door te naar de leerlingen en kregen dan foto’s van de resultaten. Dit was heel fijn ! In het 1ste jaar maakte juf Mia kookfilmpjes rond wentelteefjes, hamburgerbroodjes en eitjes bakken in de vorm van paprika’s. Ook in de hogere jaren grootkeuken kregen de leerlingen instructiefilmpjes doorgestuurd. Via deze filmpjes konden ze stap voor stap de instructies opvolgen. Het doet ons deugd om te zien hoe goed de leerlingen hun best doen !  We missen jullie allemaal heel erg en verlangen om terug met jullie in de keuken te koken.

Tijdens de COVID-19 periode proberen we ook vanuit de praktijklessen hout opdrachten te voorzien. Dit gaat van opdrachten via digitale weg forms en teams. Er werden zelfs ook praktische opdrachten aangeboden zoals het maken van een bloembakje in resthout , een nageloefening … . De werkjes werden achteraf gefotografeerd door de leerlingen en doorgestuurd naar de leerkracht. Het waren stuk voor stuk prachtige resultaten !.

Tijdens de COVID-19 periode proberen we ook vanuit de praktijklessen metaal opdrachten te voorzien. Dit gaat over opdrachten via digitale weg als praktische opdrachten aangeboden op afstand. De werkjes werden achteraf gefotografeerd door de leerlingen en doorgestuurd naar de leerkracht. We moeten aangeven dat er daar prachtige creaties tussen zaten waarvan je ook kan zien dat de leerlingen daar met hart en ziel aan gewerkt hebben.

Deze week dagen we jullie uit om dagelijks 1 km te bewegen. Je kan lopen, fietsen met een koersfieis of gewone fiets, wandelen met of zonder hond, steppen, rolschaatsen, ...  Doe dit in je buurt alleen of met iemand op afstand !  Maak een filmpje terwijl je oefent en stuur het door naar je sportleerkracht of klastitularis. Klik op "lees verder" voor het filmpje. Veel plezier !

Het team mondmaskers was 3 dagen druk in de weer om onze leerlingen een veilige terugkomst te garanderen. We zijn heel trots ! Er werden maar liefst 126 mondmaskers gemaakt in alle mogelijke maten en kleuren !  De leerlingen die er geen hebben, zullen er eentje van school kunnen gebruiken. Dagelijks worden de mondmaskers ontsmet en gewassen. Ze zullen 100% voldoen aan de veiligheidsnormen. Dank aan alle leerkrachten en ouders voor de hulp.

Tijdens de maand mei maakten de leerlingen hun eigen muziekbeats. Ze werkten ook met zoutdeeg en boetseerden leuke figuurtjes. Onze leerlingen zitten creatief niet stil en maakten prachtige werkjes. We zijn echt trots op jullie ! 

De leerlingen van het 4de en 5de hout gaan één keer per week naar de firma Cras in Waregem. Ze zijn heel enthousiast om de praktijkervaring te volgen. Er is een grote variatie. Ze maken bloembakken, tuinschermen en helpen bij de productie van carports. De leerlingen zijn super enthousiast over de praktijk op verplaatsing. Spijtig genoeg zijn door de “Covid-19” de werkzaamheden gestopt

In de bewegingsvideo zie je verschillende oefeningen om jouw spieren fit te houden tijdens het thuisblijven. Probeer de oefeningen zo goed mogelijk na te doen en vergeet niet om voldoende water te drinken tijdens het sporten ! Maak een filmpje terwijl je oefent en stuur het gerust door naar je sportleerkracht of klastitularis. Klik op “Lees verder” en klik op het filmpje. Veel plezier !

Neem een paar kousen en plaats een emmer op het einde van de tafel. Probeer in 1 minuut zoveel mogelijk te scoren. Je loopt na elke worp een rondje rond de tafel. Klik op “Lees verder” en klik op het filmpje. Film jouw poging en stuur het naar je sportleerkracht of klastitularis. Wie scoort het meest ? Veel succes !

Ook in deze bizarre tijden proberen wij, de godsdienstleerkrachten van VIBSO, de leerlingen te boeien. Er werden al gelukstegels ontworpen, vredescollages gemaakt en sorrybrieven geschreven. Andere leerlingen werden voor dilemma's geplaatst, mochten hun toekomstdromen uit de doeken doen en mochten hun ongezouten mening geven over 'de werkende mens'.