Tijdens de maand september werkten de leerlingen van het 3de grootkeuken verder aan hun snij-technieken. Regelmatig krijgen ze de opdracht om allerlei soorten groenten te versnijden. De versneden groenten worden dan gebruikt in de grootkeuken van onze campus VTI-VIBSO waar dagelijks 800 maaltijden worden klaargemaakt. De eerstejars maakten een heerlijke fruitsalade en het vierde jaar deed praktijk op verplaatsing : meehelpen in de grootkeuken op onze campus.

In de les gezondheidszorg leerden de leerlingen hun handen op een correcte manier wassen. Om de leerlingen duidelijk te maken waarom dit echt nodig is, gingen we aan de slag met de blackbox. Door een product op de handen te smeren kunnen ze zien hoe vuil hun handen zijn. Na het wassen van de handen konden ze zelf controleren of alle vuiligheid weg was.

Op maandag 21 september oefenden de leerlingen van het 1ste en 2de Jaar en hun leerkrachten hoe ze een bus moeten verlaten bij brand. De leerlingen kregen een uitvoerige uitleg a.d.h.v. een diavoorstelling. Daarna volgde de praktische oefening. Klik op "lees verder" voor het filmpje.

Er wordt goed gewerkt tijdens de lessen zorg voor woon- en leefomgeving. Leerlingen leren de servetten techniek en maakten een tof doosje.

Enkele sfeerbeelden van de creales van klassen 2HA en 1A. De leerlingen maken een creatief voorblad en genieten om de beurt van liedjes draaien met het mengpaneel in de muziekstudio. Bij sommigen lukt het al aardig. Goed bezig, gastjes !  De derdejaars zijn bezig aan het ontwerpen en maken van hun creamap. 

Met de atlas in de hand zijn we heel Europa rondgereisd. We zijn al benieuwd welke geheimen we nog over Europa zullen ontdekken. Met als kers op de taart een presentatie in de klas.

Binnen de lessen professionnels schoonmaaktechnieken trokken de leerlingen van klas 5Lb naar het nieuwe internaat.Daar oefenden ze de stofwistechniek en nat reinigen met de bicar in. Het is een zinvolle praktijk op verplaatsing. Het internaatsgebouw voor de oudste leerlingen van het VTI ligt op 5 minuten stappen van onze school.

In de lessen basis logistiek, onderdeeltje gezondheidzorg, werken we volop aan het thema: ‘Een goede handhygiëne. We gingen de eerste les aan de slag met de onderdelen van onze handen. De volgende les kregen de leerlingen handschoenen, daarop kwam wat verf. Iedereen kon bij zichzelf zien of ze alle stukjes van hun hand ‘gewassen’ hadden.

De eerste lessen lichamelijke opvoeding zijn terug van start gegaan. De leerlingen van ABO speelden tussen 4 vuren. Klas 3GKB speelde kubb. Alleen tijdens de sportlessen mogen de leerlingen hun mondmasker uitdoen. Bij alle andere lessen is het dragen van een mondmasker verplicht.

Met man en macht hebben we de afgelopen weken de eerste schooldag voorbereid in deze toch wel speciale periode en nu is het zover. Deze morgen  mochten we meer dan 200 leerlingen op onze school ontvangen. Het eerste jaar telt 5 klassen. Om de drukte op de speelplaats te vermijden zijn de pauzes op verschillende momenten. Wij duimen allemaal voor een tof schooljaar !