Dank je wel, Juf Vera. Voor de voorbije mooie tijd, voor je inzet, je betrokkenheid, voor al je goedheid. Dank je wel. Voor al je hulp, voor je steun. Voor het geven van moed delen van je lach. Om met veel enthousiasme voor de klas te staan en dat weer elke dag. Dank je wel. Voor wie je was. Voor wie je bent. Dank je wel. Voor elk moment. Een dikke kus en knuffel. Dat is wat de “lady’s Horeca “ en de leerlingen grootkeuken je nog willen geven. Vanaf nu is’t volop genieten van je nieuwe leven.

Jarenlang was juffrouw Linda logopediste in VIBSO. Daarna combineerde ze logopedie met GON en uiteindelijk koos ze voor ON, het ondersteuningsnetwerk. Linda leerde vele leerlingen lezen met als doel: AVI 9 ! Anderstalige leerlingen dompelde ze onder in een taalbad en ze deed ook talloze communicatieoefeningen met de leerlingen. Ze was steeds een luisterend oor voor leerlingen én collega’s. Nu gaat Juf Linda met pensioen, maar haar vergeten doen we niet. Haar projecten: ‘Miss Minoes’ en ‘De koffer vol vertrouwen’ blijven deel uitmaken van onze werking. We wensen Juf Linda een fijn pensioen toe !

De leerlingen van 5L mochten vandaag online deelnemen aan het “Lions Bad Festival”. We trokken samen onze dansschoenen aan en telden af om het feest te starten. We dansten mee met de Happy Hula’s en genoten van de beats van Trashbaetz. Wisten jullie dat hun muziekinstrumenten gemaakt worden uit afval ? Dat kunnen wij ook ! De sfeer zat goed. We waren klaar voor meer. Niemand minder dan Bart Kaëll zorgde voor de nodige sfeer. We sloten de namiddag af met ons festivalpakket. Het was een fijne namiddag.

In het 3e jaar maken de leerlingen stempels uit lino. Eerst een figuur tekenen, nadien overtekenen op lino, dan delen uitkerven en nadien drukken met inkt. Een zeer leuke techniek.

De leerlingen van het 2de jaar kregen van juf Annick een rugspel onder een stralende zon. De ruglesen worden op onze school vanaf het eerste jaar gegeven. In het tweede jaar krijgen de leerlingen een herhaling onder de vorm van een spel. Ze leerden hoe ze op een rugvriendelijke manier moeten zitten, liggen, staan en tillen.

4LG en 5LG kreeg op school bezoek van de firm Ridgid. De firma Ridgid is gespecialiseerd in materiaal voor de loodgieter. Een leerrijke namiddag waar ontstopping en cameramateriaal in de kijker stonden. Ook de leerlingen mochten zelf aan het werk.

Met de leerlingen van het 5de jaar zijn we deze week op bezoek geweest naar een leerrijke budgetbeurs. Dit werd door het OCMW Waregem georganiseerd. Tijdens deze uitstap hebben de leerlingen geleerd dat het belangrijk is welke financiële keuzes je maakt, alsook hoe je op een verantwoorde manier moet omgaan met geld.

De leerlingen van het 4HA en 5HA hebben deel genomen aan de Vlaamse houtproef, georganiseerd door de "Confederatie Bouw Vlaamse Schrijnwerkers”. De leerlingen moesten in één dag een werkstuk maken. Het was een grote uitdaging omdat we pas in de ochtend wisten wat de leerlingen moesten maken. Toch zijn we erin geslaagd enkele werkstukken af te werken. Proficiat aan iedrereen.

Op donderdagmiddag 21 april mochten we een groep enthousiaste jongens en meisjes van BLO “De Klimop”ontvangen. Na de verwelkoming en een heerlijk middagmaal bezochten ze onze werkplaatsen. In de werkplaats leerden ze werken met enkele machines en monteerden de leerlingen een robot van hout en metaal. Klik op "lees verder" voor het filmpje hoe we de robot monteerden. In de klassen logistiek leerden ze met de rolstoel rijden en legden een verband rond de arm. In de keuken versierden ze heerlijke donuts. Een mooi resultaat ! Bij de nieuwe opleiding groen en decoratie deden ze in de tuin van onze school een leuk estafettespel en zaaiden ze een bloemetje. Het was een leuke en leerrijke namiddag. Hopelijk zien we jullie terug op onze infodagen. Tot dan !

Op donderdag 21 april gingen we met alle eerstejaars naar Brugge. In de voormiddag namen we deel aan een zweminstuif in het nieuw olympisch LAGO zwembad. We liepen op een lange loopmat, we gleden van de wildwaterbaan, we speelden in het golfbad en we gleden met banden op glijbanen. ’s Middags picknickten we in het Minnewaterpark en daarna deden we per klas een stadwandeling. We zagen het begijnhof, het concertgebouw, de winkelstraten, het bisdom, de St. Salvatorkerk, de OLV kerk, de chocoladewinkel van Dominique Persoone, het belfort, de markt, de eiermarkt, het stadhuis, de H. Bloedkapel, de vismarkt, de brouwerij “De Halve Maan”, het huidenvettersplein, … Het was een onvergetelijke dag !

Onder een stralende zon trokken een 20-tal leerlingen op woensdag 20 april naar de Buitenspeeldag op de Zuidboulevard in Waregem. Geen huiswerk vandaag, geen tv en geen computer, maar vooral heel veel spelen ! De leerlingen konden zich uitleven op het springkasteel, de go-carts, het grote voetbalspel en het BMX-fietsen. Ook de waterfonteinen hadden veel aantrek.

De leerlingen van 2BALOG konden genieten van een zonnige praktijkles in de tuin van onze school. Ze maakten de moestuinbak helemaal klaar voor gebruik. Binnenkort planten en verzorgen we er onze eigen planten.

Laatste lesdag voor de Paasvakantie : Voettocht t.v.v. Oekraïne. Het wordt stilaan een traditie. Nog nooit namen er zoveel leeerlingen deel. Om 9u.30 vertrokken we in het koude weer met het 1ste, 2de, 3de en 4de jaar langs landelijke wegen naar Wakken. In de Hondiuszaal aten we lekkere frietjes met een kipcorn. Een groep enthousiaste leerkrachten waren reeds van 9u.00 in de weer om alles klaar te maken. Tijdens de middag bleef iedereen in de zaal om zich op te warmen voor het tweede deel van de wandeling. . Om 13u.00 vertrokken we terug naar school. Bij aankomst was iedereen moe en nam plaats op de banken in de sportzaal. Proficiat aan alle leerlingen en leerkrachten voor jullie enthousiaste inzet. Prettige Paasvakantie aan iedereen !

Klik op lees verder en klik dan op de link om alle ontmaskeringen te zien. Dali en Tijgertje, Mister Purple en Senorita Mexicana gingen door door naar de finale. De finalste was niemand minder dan de Mexicaanse juf Ilse. De grote winnaar bij de leerlingen was Sarah Mansouri uit 3LB. Een dikke proficiat !

Traditioneel spelen onze leerlingen van het vierde jaar op het einde van het tweede trimester een voetbal- en netbalwedstrijd tegen de leerkrachten. De eerste set van het netbal eindigde op 25-12 voor de leerkrachten. Daarna werden gemengde teams gevormd met leerkrachten en leerlingen. Het zaalvoetbal eindigde op een 6-2 winst voor de leerkrachten. Alle overige leerlingen en leerkrachten supporterden. Proficiat aan iedereen !

Tijdens de lessen logistiek maakten de leerlingen van het eerste jaar een Paashaas in vilt. Ze leerden werken met naald en draad. Het resultaat mag gezien worden. Nu nog mooi inpakken zodat het kan klaarstaan op de Paastafel.