Laure-Anne 4GKB nam het voorbije weekend deel aan de “Special Olympics”. Ze behaalde een gouden medaille op de 25m schoolslag in 28,98 seconden in reeks 2. Ze behaalde ook een bronzen medaille op de 25m vrije slag in 27,52 seconden. Laure-Anne behaalde een mooie vierde plaats op de 50m schoolslag in 1minuut, 4.45. Een dikke proficiat met dit mooie resultaat !

In navolging van het project Awaj’art organiseert de jeugddienst van Waregem in samenwerking met JakkedoeDesselgem, De figuranten en Ponyvalent het project AWAJA 2.0. De leerlingen konden tijdens de eerste sessie een workshop stop motion video volgen. Ze bedachten in groepjes een verhaal en zochten het materiaal uit voor hun filmpje. Er werd beslist wie de figuren verplaatste en wie de foto’s nam.Er was dus een mooie taakverdeling binnen de groepjes. Het was een leuke en creatieve woensdagnamiddag !

De creaklas draaide de voorbije maanden op volle toeren. De leerlingen van het eerste, tweede en derde jaar konden hun creativiteit toepassen in allerlei technieken. Klik op lees verder voor meer uitleg.

Samen met de leerlingen hebben we eerst gebrainstormd over de menu keuze, de uitnodiging, de menukaart, de tafeldecoratie …. En dan was het zover. Alles hebben we eigenhandig klaar gemaakt onder toeziend oog van onze leerkrachten grootkeuken. We verzorgden het onthaal, wat hartelijk verliep. Het serveren van de maaltijd aan de mooi gedekte tafel was voor ons een fijne ervaring. 

De leerlingen van 2BALOG naar de zelfpluktuin in Meulebeke. Ze kregen een korte wandeling in de omgeving van de boerderij.  Na de wandeling konden we genieten van een lekker sapje en kregen we wat uitleg over de zelfpluktuin. Het bezoek sloten we af met het plukken van enkele bloemetjes. Die namen we mee naar huis in ons zelfgemaakte vaas.

Ter kennismaking met de nieuwe opleiding basis groenvoorziening en decoratie, vanaf volgend schooljaar te volgen op onze school, gingen we met de leerlingen van het eerste jaar op bedrijfsbezoek naar de plantenkwekerij van De Waak te Heule. Er werden vervolgens 3 groepjes gemaakt die op basis van een doorschuifsysteem een activiteit mochten uitvoeren binnen dit ganse proces. 

Deze voormiddag bezochten 3GKA en 3GKB de Colruyt. We kregen een boeiende rondleiding binnen en rond het gebouw. We maakten kennis met de verschillende afdelingen binnen de winkel en de werking van Colruyt-groep.

De ABO-cursisten gingen dit schooljaar van 18 tot en met 20 mei op zelfstandigheidsreis naar Houffalize in de Ardennen. Met veel goesting stapten ze in kleine groepjes op de trein en slaagden ze erin om tien minuten voor de leerkrachten bij het huis aan te komen. Chapeau ! Eenmaal ter plaatse werd er volledig vers gekookt. Ze verplaatsten zich naar elke activiteit te voet, met 17 503 stappen als record. 

De leerlingen fietsten naar de “Transfo” gelegen in hartje Zwevegem langs het kanaal Kortrijk – Bosuit. Een unieke locatie voor een sportdag. De leerlingen deden er een deathride, speleobox, bumperball en stand up paddle (Sup). Het was een mooie dag !

Op donderdag 15 mei reden alle tweede jaren met de fiets naar naar het provinciaal domein "De Gavers" in Harelbeke. We deden er een challenge op het strand en op het water, een hoogteparcours en een stripverhalenzoekocht. De leerlingen vonden het TOP !

Op donderdag 17 mei reden alle eerste jaren met de fiets naar de "Brielmeersen" in Deinze. We deden er een lasershoot, een hindernissenparcours, een klaschallenge met luchtkasteel, een ladder teambuilding, een klimmuur, 2 planken op een loopbrug en veel waterpret. Het was een mooie en zonnige sportdag !

De 3de jaren hebben er een sportieve 3-daagse op zitten. Fietsen, zwemmen, sport-en spel, wandelen en dat alles met prachtig weer ! We hebben er van genoten ! We leerden elkaar nog beter kennen én soms ook op een andere manier. Iedereen droeg zijn steentje bij en samen maakten we er een fantastische 3-daagse van !

Op vrijdag 13 mei zijn de leerlingen van klas 5H naar de veiligheidsdag "Building The Future" geweest in Kortrijk. Het was een zeer leerrijke doe-dag.

Deze voormiddag gingen we met 3GKa en 3GKb op bezoek naar de grootkeuken van Zorggroep Heilig Hart te Kortrijk. We bezochten de grootkeuken en kregen een rondleiding in de gebouwen van de zorggroep. Na de rondleiding aten we een heerlijke maaltijd in het Buda-restaurant. Het was een zeer leerrijke uitstap en hebben er enorm van genoten.

Met klas 1A deden we een stadswandeling in onze schoolstad Waregem. Tijdens de tocht werd een bezoek gebracht aan de brandweer, het station, de winkelstraten, de decanale kerk, het winkelcentrum, het oude en nieuwe stadhuis, het postkantoor, de stadswinkel, het cultuurcentrum, het sportcentrum, de jeugddienst, …  ’s Middags aten we onze picknick in het park. In de namiddag kregen we een rondleiding in de brandweerkazerne van Waregem. We leerden zelfs blussen. Het was een super interessante en leerrijke namiddag.

We brachten een bezoek aan de splinternieuwe grootkeuken. Kok Filip gaf ons een heel interessante rondleiding. We schrokken van de enorme grote potten, pannen, ovens, vaatwasmachine en koelkasten. In de diepvriesvriescel (-18°) was het bibberen. We mochten zelf appelflapjes maken, waar we daarna konden van smullen. Het was een geslaagd bezoek. Dank u, kok Filip !

Voor de derde keer organiseerde onze school een estafetteloop met muziek. De leerlingen liepen rond de stadionvijvers. Een mix van muziek zorgde ervoor dat alle leerlingen bleven lopen en elkaar aflosten aan de tent of vlaggen. Een dikke proficiat aan alle leerlingen. We kijken al uit naar de volgende editie !

De leerlingen van 2BALOG trokken te voet naar het tuincentrum AVEVE in St. Eloois-Vijve. Ze leerden over de verschillende soorten planten. Na wat rondneuzen in de winkel, kregen ze de opdracht om enkele planten aan te kopen voor de moestuinbak. De klas koos voor sla, tomaat, peterselie en aardbei. De leerlingen zullen die zelf planten en verzorgen.

De leerlingen van het 4de en 5de jaar loodgieten doen jaarlijks mee met een schoolwedstrijd “sanitair en verwarming”. Door de vele likes op hun foto werden ze beloond met een activiteit op de “Paintball Valley” in Zwevegem. Het was een ontspannende uitstap om nooit te vergeten !