Alle personeelsleden van de school waren fier op de leerlingen van het 5de jaar en ABO. Een avond met mooie woorden van de directeur, leerkrachten, opvoeders en leerlingen. Na het officiële gedeelte volgde een receptie in de tuin van de school. Proficiat aan alle afgestudeerden. Veel succes op het werkveld of welkom in ABO. Het ga jullie goed !

De laatste schooldag op onze school was voor alle leerlingen een superleuke dag. Per jaar kregen de leerlingen een mooie activiteitendag aangeboden. Ze verplaatsten zich te voet, per fiets of met de trein. Om 15u.30 verzamelde iedereen in de tuin voor een slotmoment en een lekker ijsje. Fijne vakantie aan iedereen en tot maandag 1 september !

De eerste jaren fietsten naar “Vosselare Put” in Astene-Deinze. Dit is een oude Leiearm die recreatief wordt uitgebaat met ligweide, afgebakende zwemzone, kleedkamers en douches. Na de picknick konden ze vrij kiezen : Zwemmen, pétanque, kubb, voetbal of chillen op de ligweide. De laatste schooldag was een topdag !

Onze 2de jaren wandelden in de voomiddag naar het park van Baron Casier. Daar speelden ze een groot mastermindspel. ’s Middags werden aten ze heerlijke frietjes in het park en speelden ze op het speelplein. In de namiddag gingen ze met z’n allen naar het sportcentrum “De Treffer” en deden er lasershooting. Een leuke dag om het schooljaar af te ronden !

De leerlingen van het 3de jaar vertrokken met de trein naar Harelbeke. Daarna wandelden ze naar het provinciaal domein “De Gavers”. Ze deden er een leuke oriëntatieloop. ’s Middags werden ze verwend met frisdranken en aperohapjes. In de namiddag konden ze kiezen uit petanque, netbal of voetbal.

Het vierde jaar reed met de trein naar Blankenberge. Wat konden ze nog beter bedenken om de vakantie in te zetten ? Ze speelden kubb, koelden wat af in het water, voetbalden langs de waterlijn en zaten er gezellig op het strand. Iedereen genoot van deze mooie dag !

Het 5de jaar reed met de trein naar Kortrijk en wandelden te voet naar het splinternieuwe Lago zwembad. Ze genoten er van de verschillende glijbanen, de wildwaterbaan, het golfslagbad, het buitenbad en de zonnige ligweide.

De leerlingen van het 4HA kozen ervoor om een eiken nachtkastje te maken. Alle leerlingen mochten zelf het bovenblad ontwerpen en maakten hiervoor een 3D tekening. Met kleurrijke houtsoorten en vormen kwamen ze tot een mooi resultaat. Proficiat aan iedereen.

Dinsdag 21 juni was de laatste lesdag voor de abo-cursisten. Om op een sportieve en leuke manier af te sluiten, fietsten ze van school tot Kortrijk centrum. In de namiddag fietsten ze naar “De Gavers” in Harelbeke. Ze hebben er samen met hun trajectbegeleider en leerkrachten asv gesupt. Voor sommige deelnemers was het een pittige opdracht om recht te blijven staan. We sloten de dag af met een mooi dessertbuffet.

Tijdens de derde bijeenkomst van AWAJA moesten de leerlingen een scène uit “FC De Kampioenen” naspelen. Ze mochten zelf filmen, acteren en het geluid opnemen. Iedereen deed super goed mee. Het was een geslaagde namiddag.

De leerlingen van 2BAHOUB maakten een tafeltje. Het vierkantig tafelblad mochten ze zelf creatief bedenken en uitvoeren. De verschillende vormen van houtsoorten zorgden voor een prachtige kleurschakering. Het resultaat mocht gezien worden !

De laatste les gezondheidszorg werd met klas 1A origineel afgesloten. De leerlingen maakten een smoothie met banaan, kiwi, appelsien en aardbei. In deze warme periode was het frisse drankje meer dan welkom. Het zomers drankje was overheerlijk. Alles was op !

Het 3de logistiek organiseerde een zomers feestje voor elkaar. Daar horen uitnodigingen,een drankje, een hapje en zomerse spelletjes bij. Het weer was zomers, de sfeer was top. Een schitterende afsluiter van een prachtig schooljaar.

Ook tijdens de laatste dagen zorgen we voor gezonde en verfrissende tussendoortjes. Tijdens de voorbije week konden alle leerlingen op de speelplaats gratis proeven van overheerlijke frisse meloen. Kan je iets anders bedenken ? Jawel, maar niets beter !

De leerlingen van het vierde jaar reden met de trein naar Gent. Daarna werden ze verdeeld in twee groepen. Groep 1 deed er een groot stadsspel met foto’s. Groep 2 maakten een historische boottocht op de Gentse binnenwateren. Ze picknickten met z’n allen op de Graslei. In de namiddag werden de groepen omgewisseld. Als slot wandelden ze van de Korenmarkt naar het station. Een leerrijke uitstap !

In kader van het thema ‘Op stap door Waregem’ deden 1B, 1C en 1D een stadswandeling. Met behulp van een kaart met een uitgestippelde route, zochten de leerlingen de weg. Samen kwamen ze tot de juiste oplossing. Een vrij moment was dan ook meer dan verdiend.

Tijdens de voorlaatste week van het schooljaar kregen de leerlingen de kans om kennis te maken met allerlei volksspelen. Sjoelbak, tolspel, zenuwspel, muntenworp, labyrint, pak de muis, magnetisch voetbalspel, … Eens een andere sportles met voor ieder wat wils !

Alle klassen van het eerste jaar kregen deze week bezoek van de directeur en juf Annick. Ze kregen een diploma van de gevolgde ruglessen dit schooljaar. Sommige leerlingen kregen zelfs een kleine attentie voor de beste medewerking in de klas. Ook in de volgende schooljaren worden ruglessen aangeboden, specifiek voor hun opleiding.

Op vrijdag 10 juni konden onze 5de jaren kiezen uit 3 soorten fietstochten, verschillend van niveau. We begonnen de dag met een gezond ontbijt. We zagen elkaar 's middags terug in Avelgem. Op het einde van de namiddag kwamen we samen op de Sterhoekhoeve in Anzegem voor een ijsje. 

De leerlingen van 5GKB mochten een dagje op de zorgboerderij "De Stege" helpen. Ezeltjes verzorgen, de weide en stal proper maken, briquetten knutselen van mest, ... Daarna fietsten we verder naar de Geestige Put om er nog een ijsje te eten. Wat een geslaagde dag !

Tijdens de lessen basis logistiek maakten de 1ste jaren een leuk cadeau voor vaderdag. Ze bewerkten heel creatief kousen en maakten daarvoor ook een eigen verpakking, stijlvol afgewerkt met een mooie das. Proficiat aan al onze lieve papa’s.

Op donderdagnamiddag werden we hartelijk ontvangen in het College te Waregem. We kregen er een rondleiding, daar konden de leerlingen eventjes alles van dichtbij bekijken. Ze maakten kennis van de 3 MIDI’s (refters), het lerarenrestaurant, de koude en de warme keuken.  Het was leerrijke namiddag.

Het was een zeer leuke en interessante namiddag. Er waren 11 leerlingen aanwezig bij de workshop “Mastermovie” of “Foley” genoemd. Ze monteerden allerlei geluiden op een filmpje: een stem, voetstappen, een deur dichtslaan, een deurbel, … De leerlingen werkten met filmfragmenten van “Kabouter Plop”, “Teletubbies” en “De Vijver”.

Vandaag gingen we met de leerlingen van ABO op uitstap naar Brussel. In de voormiddag maakten we een stevige stadswandeling en bezochten we onder andere Manneken Pis, Jeannekke Pis, de Grote Markt en het Beursplein. In de namiddag kregen we een rondleiding in het Federaal Parlement. Ondanks de regen was het een sportieve en leerrijke dag !

Op woensdag 1 juni organiseerde onze school voor de tweede keer een minivoetbaltornooi. Er werd gevoetbald op 2 terreinen. Alle ploegen speelden minstens 5 wedstrijden. Ploegen die even geen wedstrijd speelden, konden zich uitleven in de pannakooien. Het was een plezante en spannende namiddag. Een dikke proficiat aan alle deelnemende ploegen. De derde plaats was voor de Kim en de Sam uit Deerlijk. De tweede plaats was voor VTI Waregem en de winnende ploeg van het tornooi was Onze Jeugd uit Roeselare.

Met het eerste jaar gingen we te voet naar de campus college van de Sint-Paulusschool in Waregem. We kregen van haar een uitgebreide rondleiding waarbij we het keukenpersoneel en onze leerlingen van het 5de jaar grootkeuken aan het werk zagen. Daarna werden we getrakteerd op een heerlijke maaltijd, waarna we de werking van het buffet konden zien.