FEEST AFDELING GROOTKEUKEN

Duur van de activiteit :
26-01-18

Een dag op de kinderboerderij.

Eindelijk was het zover ! We gingen naar de kinderboerderij te Deerlijk ! We kwamen daar aan rond 8u45. We werden verwelkomd door Joran: een zwarte, sociale poedel. Ook boer Mark stond ons op te wachten. Hij is een vrijwilliger die ons de hele dag zou rondleiden op de boerderij. We begonnen onze dag met een kijkje te nemen op het domein. We zagen hoe vrijwilligers de groenten aan het reinigen waren. Deze groenten worden elke vrijdag verkocht op de lokale markt in Deerlijk. Zo zagen we wortelen, rode biet, witloof, aardpeer, prei,… Boer Mark liet ons van alles proeven, zo mochten we proeven van de rode biet en werd onze tong rood. Dit vonden de leerlingen natuurlijk heel grappig. Maar een boerderij zou een boerderij niet zijn zonder de dieren te bezoeken. Ze ontbraken niet. We gaven de koe eten, ook de kippen, pauwen en ganzen,…. Na een korte rondleiding mochten we zelf de handen uit de mouwen steken. We hebben samen met de boerin boter gemaakt. De room mochten we schudden in een potje, dit was heel goed voor onze spieren. Na heel wat schudden, zagen we een klompje boter in ons potje. Daarna mochten we helpen om de ezels en paarden naar de weide te brengen. Dit vonden zowel de dieren als wijzelf heel leuk.
Na al die indrukken en werk was het tijd voor onze boterhammen.
In de namiddag deden we onze ronde verder op de boerderij en konden we konijnen en cavia’s aaien en kammen. Ook de geiten kregen brood, en die sprongen van blijdschap op ons. Héél grappig !
Als afsluiter van de namiddag hebben we nog eens onze handen uit de mouwen gestoken. Samen met boer Mark hebben we de stallen van de paarden gereinigd. Dit was een vies werkje, maar de leerlingen deden dit zeer goed. Na de stallen hebben we nog bieten gekuist en gemalen voor de dieren, dit vonden ze heerlijk.

Je leest het al, wij hadden een heel geslaagde dag op de boerderij. Moe maar voldaan, vertrokken we terug richting Waregem.

Juf Annelies, Bjarne, Jordy, Mathis, Kjell, Liana en Margaux