GODSDIENST IN DE KIJKER

Duur van de activiteit :
01-04-19

Net zoals we stiekem graag in de huizen van anderen binnengluren, gluren we graag ook eens binnen in de klas. Deze keer vangen we een glimp op van de lessen godsdienst. Wat doen leerlingen daar eigenlijk ? Wat hebben ze de voorbije periode allemaal geleerd ?

Wel, de leerlingen uit het observatiejaar hebben deze periode, die samenvalt met de vasten, afgeteld naar Pasen en de vele activiteiten voor Broederlijk Delen die op de school plaatsvonden (het sober maal, voetbal en netbal, de voettocht). Dit deden ze heel symbolisch door zelf versierde voetjes op te hangen in het lokaal. Zo zijn we stap voor stap op weg naar Pasen (en stiekem ook naar die welverdiende paasvakantie).

De tweedes hadden het over het thema geluk. Groot geluk, maar ook kleine gelukjes werden besproken. Aan het einde van de les hebben de leerlingen hun eigen gelukstegel bedacht. Hier schreven ze een spreuk op waarbij duidelijk wordt wat geluk voor hen betekent.

De vierdes hadden het over de 5 wereldgodsdiensten. Ze grasduinden in verschillende door de leerkracht gemaakte facebookprofielen op zoek naar informatie over de wereldgodsdiensten. Net echte speurneuzen! Na de vakantie wordt hun kennis getest met een kahootquiz.

Voor de derdejaars staat er na de vakantie een hoekenwerk op het programma en de vijfdes mogen zich verwachten aan een escape room.

 

Zo zie je maar! Godsdienst hoeft niet saai te zijn. Leuk, hé ! Zo even binnen piepen.