LAUREAAT 5LG en ABOLG

Duur van de activiteit :
14-05-18

In het begin van het schooljaar kregen de scholen het plan van een installatie die de leerlingen moesten bouwen. De leerlingen moesten een aantal ontbrekende zaken uit het plan zelf oplossen.

De nodige materialen werden ter beschikking gesteld door sponsors.

Tijdens het schooljaar werkten Siebe, Denis, Wannes, Guillaume en Matthieu uit 5LG en ABO onder leiding van Mr. Driessens aan een installatie met diverse toestellen en leidngen. Zo kon de theorie omgezet worden in de praktijk. Het resultaat mocht gezien worden. De leerlingen moesten rekening houden met de reglementen. Ze moesten ook zelf onderdelen opzoeken.

Op maandag 14 mei was het dan zover. De gemaakte installaties werden uitvoerig getest en gecontroleerd door de jury. Daarnaast werd ook de parate vakkennis en technische vaardigheden van de leerlingen gecheckt tijdens de eindjurering.

Tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 8 juni krijgt onze school een waardebon van 350 tot 450 euro overhandigd, afhankelijk van hun behaalde plaats. Met deze waardebon kan de school materialen aankopen voor hun afdeling sanitair-verwarming. Leerkrachten, leerlingen en ouders krijgen die avond een uitgebreide receptie. Daarbovenop krijgt iedere leerling nog een leuke giftbag met diverse handige gadgets.

In november nam onze school ook deel aan de like-wedstrijd. De jongens van 5LG en ABO wonnen die wedstrijd en mogen nu op maandag 28 mei gratis naar Paintball Valley in Zwevegem.