Op woensdagmorgen 13 oktober vertrokken onze tweedejaren voor drie dagen naar "De Iep" in Ieper. De leerlingen kregen er uitleg over het oorlogsverleden, bezochten musea, the last post, deden er fietstochten, zwommen in het stedelijk zwembad ener waren leuke avondactiviteiten.

Vijf leerlingen uit het eerste jaar kregen de kans om mee te werken aan een fotoshoot van de scholengemeenschap. Na lekkere frietjes en een leuk gezelschapsspel mochten de leerlingen poseren voor de fotograaf. De foto’s zullen de komende jaren gebruikt worden om onze school in de kijker te zetten. Het was een unieke ervaring.

In het kader van de geestelijke gezondheid schreven de leerlingen tijdens de SOVA les heel wat complimentjes naar elkaar. De duimpjes en opkikkertjes werden opgehangen aan de "geluksvijver" of "like-button" in de inkomhal van onze school. Net voor de herfstvakantie krijgen alle leerlingen hun complimentjes. Dat doet voor iedereen deugd !

Op dinsdag 12 opende ons “Smulhuisje” dit schooljaar voor de eerste keer. Onze leerlingen kregen gratis een zelfgemaakte fruitsalade. Het is de bedoeling om tijdens de pauzes onze leerlingen gezonde tussendoortjes aan te bieden.

Dagelijks krijgen de leerlingen en personeel de kans om gratis een tasje verse soep te drinken op de speelplaats. Een gezond tussendoortje. Vandaag was de pot tomatensoep met balletjes volledig leeg. Top !

Klas 2L knutselde vredeskruisjes ter herinnering aan de gesneuvelde soldaten uit WOI. Ze zullen de kruisjes meenemen op Vredesklassen en ze daar een mooi plaatsje geven. Een mooi initiatief van onze tweedejaars !

Op 11 oktober ging 3GK op bezoek bij fruitbedrijf Lambrecht-Baert. Hier ontdekten de leerlingen de weg die de appelen en peren afleggen van de boom tot in de hoevewinkel. Nadien mochten we zelf ook enkele appelen plukken.  Tot slot eindigde de rondleiding in de mooie hoevewinkel waar heel wat producten verkocht worden die ze zelf produceren maar ook producten van boeren in de buurt. Dit bezoek was zeker de moeite waard !

Op 11 oktober kreeg 4L uitleg over handhygiëne in het ziekenhuis van Waregem. We kregen eerst een powerpoint te zien. Na de presentatie kregen wij uitleg over handschoenen. Praktijkgericht het correct uitdoen alsook over het correct wassen van je handen. Verder kregen wij dan ook wat extra voorbeelden. Als afsluiting hebben wij een quiz gespeeld wat zeer tof en leerijk was.

Het officiële startschot van de gezonde maand gebeurde op 8 oktober met een gezond ontbijt, gratis aangeboden door de school. Dank aan alle medewerkers om dit ontbijt klaar te zetten. Het heeft ons allen gesmaakt ! 

Pagina's