Op vrijdag 18 oktober was het de dag van de jeugdbeweging. Ook de leerlingen van onze school die lid zijn van een jeugdbeweging deden hun uniform aan. Tijdens de middagpauze organiseerden leerkrachten enkele spelletjes. Alle leerlingen werden daarna getrakteerd met een ijsje, want wij vinden het tof dat jullie elke week naar de jeugdbeweging gaan !

Alle leerlingen van het 1ste Jaar kregen een peter of een meter uit het 5de Jaar. Aan de hand van een ludieke quiz leerden ze elkaar beter kennen. Onze nieuwe leerlingen vinden het top om een oudere leerling als peter of meter te hebben.

De jaarlijkse swimmathon voor alle BUSO- scholen van West-Vlaanderen was een succes. Op woensdagnamiddag 16 oktober namen we met 28 leerlingen deel aan de swimmathon in het nieuwe “Lago” zwembad van Roeselare.

De leerlingen waren enthousiast om op bezoek te gaan bij de fruitboerderij Lambrecht in St. Eloois Vijve. Ze kregen de volledige werking van de fruitkwekerij te zien. Na een rondleiding mochten de leerlingen zelf hun appeltjes plukken en meenemen naar huis.

Op zaterdagnamiddag 12 oktober namen een deel van onze eerstejaars deel aan activiteiten op de beleefboerderij "De Stege" in Desselgem. Ze verzorgden er de ezels en masseerden hun rug met olie. Ze bakten ook overheerlijke klaaskoeken in de vorm van ezeltjes. Onze leerlingen knutselden ook prachtige stenen. Dankjewel aan de dames van de Lions Ascot die ons gratis de activiteit bezorgden. 

In het kader van de gezonde maand oktober organiseerden we een fietsbehendigheidsparcours en stepwedstrijd. Alle leerlingen van het 1ste en 2de jaar namen deel. Ze vonden het een leuke activiteit en gaven zich dan ook ten volle.

Vandaag hebben de leerlingen hun laatste sessie van Awaj’art gehad. Ze hebben muziek mogen spelen op de dj-set en hun dansje werd nog eens ingeoefend . Ook hebben ze de kortfilm gemonteerd. Ze kijken enorm uit naar de voorstelling op vrijdag 18 oktober  om 19u.30 in de Biblab te Waregem. Iedereen is welkom !

Op dinsdag 8 oktober zijn de leerlingen uit 4L naar het woonzorgcentrum “Ter Berk” te Anzegem geweest. De leerlingen hebben een rondleiding gekregen in het gebouw “Zilverberg”, hier wonen mensen met dementie. Het was een leerrijke ervaring voor de leerlingen om te zien hoe de mensen daar wonen en hoe er wordt omgegaan met mensen met dementie.

De leelingen in de creaklas draaien op volle toeren :  pompoen versieren, skeletten ontwerpen, voorblad maken voor creamap, lijmtekeningen ontwerpen, stukken fruit tekenen met pastelkrijt, ...  Onze leerlingen zijn graag cratief bezig !

Pagina's