De laatste schooldag op onze school was voor alle leerlingen een superleuke dag. Per jaar kregen de leerlingen een mooie activiteitendag aangeboden. Ze verplaatsten zich te voet, per fiets of met de trein. Om 15u.30 verzamelde iedereen in de tuin voor een slotmoment en een lekker ijsje. Fijne vakantie aan iedereen en tot maandag 1 september !

De eerste jaren fietsten naar “Vosselare Put” in Astene-Deinze. Dit is een oude Leiearm die recreatief wordt uitgebaat met ligweide, afgebakende zwemzone, kleedkamers en douches. Na de picknick konden ze vrij kiezen : Zwemmen, pétanque, kubb, voetbal of chillen op de ligweide. De laatste schooldag was een topdag !

Onze 2de jaren wandelden in de vormiddag naar het park van Baron Casier. Daar speelden ze een groot mastermindspel. ’s Middags werden aten ze heerlijke frietjes in het park en speelden ze op het speelplein. In de namiddag gingen ze met z’n allen naar het sportcentrum “De Treffer” en deden er lasershooting. Een leuke dag om het schooljaar af te ronden !

De leerlingen van het 3de jaar vertrokken met de trein naar Harelbeke. Daarna wandelden ze naar het provinciaal domein “De Gavers”. Ze deden er een leuke oriëntatieloop. ’s Middags werden ze verwend met frisdranken en aperohapjes. In de namiddag konden ze kiezen uit petanque, netbal of voetbal.

Het vierde jaar reed met de trein naar Blankenberge. Wat konden ze nog beter bedenken om de vakantie in te zetten ? Ze speelden kubb, koelden wat af in het water, voetbalden langs de waterlijn en zaten er gezellig op het strand. Iedereen genoot van deze mooie dag !

Het 5de jaar reed met de trein naar Kortrijk en wandelden te voet naar het splinternieuwe Lago zwembad. Ze genoten er van de verschillende glijbanen, de wildwaterbaan, het golfslagbad, het buitenbad en de zonnige ligweide.

De leerlingen van het 4HA kozen ervoor om een eiken nachtkastje te maken. Alle leerlingen mochten zelf het bovenblad ontwerpen en maakten hiervoor een 3D tekening. Met kleurrijke houtsoorten en vormen kwamen ze tot mooi resultaat. Proficiat aan iedereen.

Dinsdag 21 juni was de laatste lesdag voor de abo-cursisten. Om op een sportieve en leuke manier af te sluiten, fietsten ze van school tot Kortrijk centrum. In de namiddag fietsten ze naar “De Gavers” in Harelbeke. Ze hebben er samen met hun trajectbegeleider en leerkrachten asv gesupt. Voor sommige deelnemers was het een pittige opdracht om recht te blijven staan. We sloten de dag af met een mooi dessertbuffet.

Tijdens de derde bijeenkomst van AWAJA moesten de leerlingen een scène uit “FC De Kampioenen” naspelen. Ze mochten zelf filmen, acteren en het geluid opnemen. Iedereen deed super goed mee. Het was een geslaagde namiddag.

Pagina's