Op maandag 9 december bezocht ABO de correctionele rechtbank te Oudenaarde. Ze woonden na een korte ochtendbriefing enkele processen mee. Na een goede lunchpauze, kregen we allemaal een rol (rechter, advocaat, slachtoffer, misdadiger, parket...) toebedeeld met als doel om tijdens een rollenspel zelf een proces te voeren. 

Alle meisjes van het 2de t.e.m. 5de Jaar kregen op zaterdagnamiddag 7 december de kans om zich eens te laten verwennen. De verwennamiddag was weer een groot succes. Dit jaar waren er maar liefst 21 leerlingen. Enkele juffen van VIBSO en de dames van "Lions Ascot" bezorgden onze meisjes een schitterende namiddag. 

De leerlingen van de creaklas zaten de voorbije periode niet stil. Ze maakten potjes in klei, fimofiguurtjes, spandoeken, aquarelwerkjes, kerstonderleggers, een hand in gips, een placemat en een silhouet van elkaar.

De kerstboom in de inkomhal werd versierd door de leerlingen van klas 4L. Dankjewel voor de kerstsfeer die jullie met veel enthousiasme ophingen.

De leerlingen van 1C leerden in de lessen gezondheidszorg, over het thema Handhygiëne. Ze mochten hun handen ontsmetten en controleren in de blackbox.

Op woensdagmorgen reed Sint met zijn Duofiets en zijn Pieten de speelplaats op. Ook de Sint en zijn Pieten dragen zorg voor ons klimaat ! Alle leerlingen en personeel konden genieten van een heerlijk Sinterklaasontbijt, gratis aangeboden door onze school. Sint had zijn groot boek bij en sprak de leerlingen toe. Klik op "Lees Verder" voor het filmpje.

Op vrijdag 29 november hielpen onze eerstejaars mee aan de boomplanting van het nieuwe Schoondalbos in Waregem. 17000 bomen en 12000 struiken werden geplant door 680 leerlingen uit verschillende Waregemse scholen.  Gelukkg hadden we allemaal onze laarzen aan om te kunnen werken in de modderige grond. 

Deze week stond VIBSO volledig in het teken van de “Rode Neuzenactie”. We verkochten heel wat lekkers in het smulhuisje, organiseerden een fantastische talentenjacht en hielden een filmnamiddag voor de 2e en 3e jaars. Deze acties brachten wel 145 euro op ! Bedankt aan iedereen die een centje heeft bijgedragen !

Op woensdagvoormiddag 27 oktober bezocht klas 3L het containerpark van stad Waregem. Ze kregen er een rondleiding en uitleg over de verschillende sorteermogelijkheden. Ze hoorden ook hoe het afval dan gerecycleerd wordt. De leerlingen vonden het een heel interessant bezoek. 

Pagina's