Op dinsdag 18 juni kreeg klas 4GK een rondleiding in de grootkeuken van het ziekenhuis te Waregem. De chef-kok liet ons de verschillende toestellen zien en de werking van de keuken. De leerlingen vonden het zeer boeiend en waren enthousiast !

De ABO-leerlingen reden met de fiets op daguitstap naar de Gavers en het centrum van Kortrijk. Tijdens de middag aten we gezellig een pizza in het nieuw ecologische stadspark in Kortrijk. Daarna hebben we in de Gavers gesupt en gekubt, aansluitend met een heerlijk zelfgemaakt dessert buffet. Een mooie afsluiter !

Met 1D werd deze periode gewerkt met lijm om in 3d een tekening te maken. Daarnaast maakten ze ook een pop over het thema 'spotten met poppen'. De leerlingen dachten binnen dit thema na over hoe de mensen zich de dag van vandaag gedragen en spotten met vreemd gedrag.

De leerlingen 3H maakten deze periode onder andere een lino. Aan de hand van gutsen (snijmessen), maakten ze een linosnede. Door inkt op de linosnede uit te strijken, maakten ze mooie afdrukken. Verder tekenden ze ook een optische illusie en maakten ze een collage.

Op 14 juni 2019 mochten we met klas 4L naar hoorcentrum Lappere gaan. We mochten vooral veel doen. Zelf een hoorapparaat insteken, schoonmaken, een tonentest, ... We hebben heel veel bijgeleerd en iedereen van de klas vond het super. 

Op vrijdagmorgen 14 juni wou Juf. Annelies de leerlingen en leerkrachten van de afdeling grootkeuken een hart onder de riem steken. De klassen grootkeuken waren bezig met het reinigen van de keukenblokken. Het grote jaarlijkse onderhoud. Tijdens het werk speelde radio MNM. Wil je luisteren naar het interview ?  Klik dan op "Lees verder" en vervolgens op het filmpje !

In de periode voor 13 juni 2019 hebben we met 5GK gebrainstormd over de menu keuze, de uitnodiging, de menukaart, de tafeldecoratie …. En dan was het zover. We haalden het beste uit onszelf naar boven om onze ouders, juryleden, directie en leerkrachten culinair te verwennen. Alles hebben we eigenhandig klaar gemaakt onder toeziend oog van onze leerkrachten grootkeuken. Klik op "Lees verder" voor het filmpje.

Op donderdag 13 juni vertrokken we met de leerlingen op daguitstap naar Gent. In de voormiddag maakten we een rondvaart met de ‘Bootjes van Gent’. Zo leerden we niet enkel bij over de geschiedenis, maar beleefden we ook de sfeer van de stad. Aansluitend bezochten we het ‘Gravensteen’. Tijdens de namiddag hebben de leerlingen kennis gemaakt met de stad Gent aan de hand van een stadsspel. Leerlingen voerden opdrachten uit in groepjes en leerden op een toffe en boeiende manier Gent kennen !

Samen met de leerlingen van het derde jaar gingen wij op 3-daagse in en rond Tiegem. We deden tal van activiteiten zoals een zoektocht in Oudenaarde, gaan zwemmen, een kampvuur, quiz, één tegen allen… Een heus avontuur met de nodige kilometers in onze benen. Een onvergetelijke ervaring waar de vriendschapsbanden gegroeid zijn. 

Pagina's