De leerlingen van het eerste jaar gaan in de lessen linnen- en interieurzorg aan de slag met het maken van paasdecoratie. Een paasei in papier maken om dan op te vullen met echte chocolade eitjes. De ballonnen besmeuren met behangerslijm, wat is er leuker dan dit ?

De leerlingen van 3L mochten vandaag T-shirts sjabloneren. Iedereen kreeg een witte T-shirt en mocht met behulp van sjablonen naar eigen smaak en kleur aan de slag. De resultaten mogen gezien zijn !

Tijdens de lessen gezondheidszorg leerden de eerstejaars over het woon-en zorgcentrum. Spijtig genoeg konden we door corona niet op bezoek. Het geschenkje die we normaal aan de bewoners zouden geven, konden we meenemen naar huis. We leerden ook over eethulpmiddelen voor ouderen. De eethulpmiddelen konden we uittesten bij het maken van een frisse smoothie.

Alle klassen van het 1ste jaar bezochten de grootkeuken van de campus VTI-VIBSO. De kok Filip gaf een rondleiding. Het ganse circuit werd uitgelegd. De voeding bestellen en leveren, (voor)bereiden van de maaltijden, bedelen van het eten, afwas, ...  Op het einde van de rondleiding maakten de leerlingen nog een appelflapje. Het was een interessant en leerrijk bezoek.

Vandaag is de wekelijkse opleiding heftruck gestart voor onze ABO-leerlingen. De opleiding wordt georganiseerd door de VDAB in Rekkem. Na de lessenreeks leggen ze een examen af om het getuigschrift van heftruckchauffeur te behalen. Wij duimen allen mee !

Help jij ons vijfde jaar loodgieten een superprijs te winnen ?

Zij maken kans om een coole paintballsessie te winnen. Wie er wint, kan jij mee bepalen. Klik op "Lees verder" voor meer uitleg.

Tijdens de lessen basis horeca komen snijtechnieken regelmatig aan bod. Deze motorische vaardigheid moet vaak geoefend worden.  De leerlingen van 1B sneden allerlei groentjes fijn en maakten een lekkere brunoisesoep. 

De leerlingen van 3 logistiek gingen creatief aan de slag. Ze schilderden in de lessen zorg voor woon- en leefomgeving canvasdoeken. Op de canvasdoeken werden op de figuren knoopjes geplakt en daarna beschilderd. Het werden prachtige kunstwerkjes.

Door de strenge corona-maatregelen werd het kerstfeest per klas gevierd. ’s Middags kregen alle leerlingen gratis een kerstmaaltijd. Na het middageten begon het kerstfeest per bubbel.  Klik op lees verder voor het uitgebreide verslag !

Pagina's