SFEERBEELDEN CREAKLAS

Duur van de activiteit :
29-05-18

De derdejaars (3H en 3GKA) werkten rond de opdracht 'muziek tot leven brengen' waarbij ze hun gevoel moesten omzetten in een tekening. Deze tekening diende als schets en werd omgezet naar een 3D-ontwerp. Hiervoor gebruikten ze een houten plankje en nagels. Daarna werden deze nagels verbonden met woldraden om het geheel meer dynamiek te geven.

De leerlingen van 3H kregen ook een workshop 'jabbertalk' van stagiaire Ayla. Hierbij speelden ze scenario's na en experimenteerden ze met klank.

De tweedes en derdes experimenteerden ook een les rond slam poetry waarbij er opwarmoefeningen werden gedaan met een bal en de leerlingen vervolgens hun gedachten neerschreven via 'automatic writing'. Met deze tekst gingen ze verder aan de slag. Delen van deze tekst werden ook gebruikt om performance-oefeningen mee uit te voeren.

De jongens van het tweede jaar werkten ook een aantal lessen rond het thema 'Fortnite' omdat dit nu enorm leeft bij de jeugd. Ze maakten hun eigen fictieve 'Fortnite-map' met allerlei recyclagematerialen.

De eerstejaars maakten betonnen potjes. Hiervoor werkten ze in teams van twee om elkaar te ondersteunen. Ze maakten zelf hun mortel, lieten het potje uitdrogen en beschilderden dit later.

Klas 1D en 2Hb mochten een lesuurtje 'slijm maken' als beloning en verkregen leuke resultaten.