STERREN HELPEN STERREN

Duur van de activiteit :
17/12/2017

Op zondag 17 december gingen leerlingen en leerkrachten van grootkeuken en logistiek helpen bedienen en afruimen op de actie "6 topchefs koken voor het goede doel", goed voor 9 Michelinsterren.

“Sterren Helpen Sterren” zal zo’n 1.800 gerechtjes klaarmaken die zullen gepresesenteerd worden door onder meer Peter Goossens van driesterrenzaak Hof van Cleve in Kruishoutem,Michaël Vrijmoed van tweesterrenzaak Vrijmoed in Gent. Ook sterrenzaken Marcus in Deerlijk met Gilles Joye, Berto in Waregem met David Bertolozzi, Castor in Beveren-Leie met Maarten Bouckaert en Vol-Ver in Marke met Sébastien Ververken doen mee.

Alle opbrengsten zijn ten voordele van Keur Tippi en Somival. Somival ligt me nauw aan het hart zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem, vandaar dat een deel van de opbrengst naar hen gaat. Vorig jaar kwam chef Bertolozzi reeds met een initiatief op de proppen voor het goede doel, dit jaar wou hij het iets groter aanpakken. “Onze wereld is een kleine wereld, vandaar dat iedereen vol enthousiasme is om aan deze actie deel te nemen. “Aldus Bertolozzi.

De gerechtjes zullen verkocht worden in de sfeervolle tent voor het stadhuis. “We kozen voor deze koopzondag omdat de meeste restaurants dan gesloten zijn, daarnaast willen we hiermee mensen aantrekken die anders niet naar Waregem komen, het is ook een aanvulling bij de ijspiste, en hopelijk vinden de mensen die komen voor de gerechtjes van de topschefs ook de weg naar de Waregemse handelszaken.” Besluit Kristof Chanterie, schepen van Economie.